Mesaj Panosu Hacıbektaş yayınları no 1Portal
Pano Kılavuzu •  Arama •  İşaretler •  İstatistik
Hesap Aç •  Oturum Aç
Takvim 
Sonraki başlık »
« Önceki başlık

Yeni Başlık GönderCevap Gönder « Önceki başlıkArkadaşına Haber VerBu konuya bakan kullanıcıları listeleDosya olarak kaydetPrintable versionKişisel MesajlarSonraki başlık »
Yazar Mesaj
aborijin

blank.gif
MesajTarih: Pzr Nis 10, 2005 13:48  Mesaj konusu:  RAMPA Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Önceki forumun arşiv haline gelmesinden hemen önce açtığım, RAMPA başlıklı konuyu yeni foruma ekleme gereği hissettim.
Hacıbektaş Hükümet Konağına girişte kullanılan merdivenlerin sol
tarafına, 1 yıl kadar önce yapılan rampanın yapılma amacının, aşağıdaki
şıklardan hangisine uyduğu hakkında fikirlerinize başvurma gereği duydum.
a)Çıkabilecek olası bir savaşta füze rampası olarak kullanılmak üzere yapılmıştır.
b)Hükümet Konağı Çalışanlarının kış tatillerinde Uludağ'a gidemedikleri düşünülerek,kışın kayma ihtiyaçlarını gidermeleri için yapılmıştır.
c)Hükümet Konağına girişlerin merdivenden;çıkışların bu rampadan
yapılması ve giriş-çıkışların bir disiplin altına alınması için yapılmıştır.
d)Hükümet Konağına giriş-çıkışlar için düşünülen yürüyen merdiven yapımına başlanmış,alt yapısı tamamlanmış,ancak ödenek yokluğundan yürüyen merdiven konulamamıştır.
e)Özürlülerin kullanımına elverişli olmayan rampa;Özürlülerin de düşünüldüğü psikolojisi yaratılıp,özürlülerin mutlu olmalarını sağlamak için yapılmıştır.
f)AB ye girebilmemiz için yerine getirmemiz gereken kriterlerden biri olduğu için yapılmıştır.

NOT:Fotoğraf makinam olsa idi,rampayı görüntüleyip,bu bilmece yanına koymak isterdim.Rampayı görmeyenlerin bu bilmece için fikir yürütmelerini imkan vermek isterdim.Böyle bir imkana sahip arkadaş,bu resmi mesaja ilave ederse iyi olur diye düşünüyorum.

Edit muchul:
Gereksiz olan mesajları sildim
Resim ise alta eklenmiştir:
[web]
http://forum.hacibektas.net/album_showpage.php?pic_id=7

En son aborijin tarafından Per Şub 23, 2006 20:27 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi.
Oğlak Cinsiyet:Bay  Gizliaborijin kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönder
viruss

turkey.gif
MesajTarih: Çar Eyl 07, 2005 10:49  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Bence bu sorunun doğru cevap şıkkını koymamışsınız oraya !!
g) Girişteki yoğunlukta düzgün sıraya geçilmesini ve merdivenleri gereksiz yere işgal edilmesini önlemek için yepılmıştır. SmileSmile
İşin şakası bir yana, benim aklıma mantıklı bir açıklama gelmedi... o binayı yapan müteahhiti bulup sormak lazım... Acaba asıl neden nedir?

saygılar

Aslan Cinsiyet:Bay  Çevrimdışıviruss kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönder
aborijin

blank.gif
MesajTarih: Per Şub 23, 2006 20:20  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Bu başlığı açtıktan sonra, bir yıla yakın bir süre geçti. Yazı olumlu yada olumsuz bir tepki ile karşılaşmadı. Rampada yerli yerinde duruyor. Sorduğum soruya kendime göre bir cevap bulmaya çalışıyorum. Kendime göre bulduğum cevabın doğruluğunu, başka cevaplarla karşılaştırıp test etme ihtiyacı duyuyorum. Bulduğum cevabı test edecek tepkiler alabilirmiyim diye bu satırları yazarak, konu başlığını forumdaki "son konulara" (üstlere) taşıyorum.

Oğlak Cinsiyet:Bay  Gizliaborijin kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönder
Tuncay

macau.gif
MesajTarih: Sal Şub 28, 2006 22:48  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Selam

Hacıbektaş Hükümet Konağının girişindeki sözkonusu rampanın yapılma amacı bence; orada işi olan ve gelmesi gereken yürüme engelli ve tekerlekli sandalyeli insanların da düşünülmüş olduğu intibası vermek olsa gerek, ama (aborijin arkadaşın da dediği gibi) fotoğrafta bile rampanın ne kadar dik olduğu gözlenebilmekte ve yürüme engellilerinin kullanımına elverişli değil

"Var desinler!" diye yapilan bu rampanın engellileri mutlu edebileceğini düşünmek de biraz saflık olur. O rampadan engelli kişi ne tek başına, ne de bir başkasının yardımıyla çıkamaz.

Şehirlerimizdeki kamu binalarının bazılarında bunun gibi uyduruk önlemler alınmış gibi gözükse de, genele bakıldığında caddelerimizdeki kaldırımlar (30-40 cm yüksekliğinde), okullar, sinamalar, parklar, eğlence yerleri ve daha bir sürü alan engelli insanlar düşünülmeden, onların da bu yerlerden yararlanma haklarının olduğu düşünülmeden yapılmış. Bu durumda böyle insanların toplumsal yaşama yeterince aktıf olarak katılabilmeleri de imkansız hale getiriliyor.

Tabi AB'ye girebilme kaygısı da gereğine toplum olarak inanılmayan, ama yerine getirilmesi gereken bazı kriterleri dayatmıyor değil (bunun gibi). O zaman da yapılan bir iş, aboijin arkadaşın sorduğu soruları akla getiriyor.

'Acaba niçin yapıldmış?...'

Saygılar

Akrep Cinsiyet:Bay  ÇevrimdışıTuncay kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
aborijin

blank.gif
MesajTarih: Pzr Kas 11, 2007 01:49  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

On Kasım'da, 69. ölüm yıldönümü nedeniyle Mustafa Kemal Atatürk'ü andık bir kez daha.

Can Dündar, http://www.candundar.com.tr/index.php?Did=5604 adresinde düşüncelerini şöyle dillendirmiş:

Atamızı ölümünün 69. yıldönümünde anıyoruz bugün...
Saygıyla...
20. yüzyılın hemen tüm liderlerinin heykelleri yerlerde sürüklenirken Atatürk’ün 69 yıl sonra hala böyle özlemle, coşkuyla anılmasının nedeni nedir biliyor musunuz?
Şu lafı:
“Ben manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım, bilim ve akıldır.”
Askeri zaferleri, kurduğu cumhuriyet, devrimleri elbette önemli...
Ama geçen yüzyılın bir çok muzaffer kumandanı manen erittiğini, Libya, İran gibi “cumhuriyet”ler yarattığını, devrimleri karşı-devrimlerle yok ettiğini unutmayalım.
Atatürk’ün “sağlamlığı”, harikulade bir öngörüyle “dogma” haline getirilmenin, kendi manevi ömrünü kısaltacağını görebilmesinde, varlığını bilim ve aklın varlığına tabi kılabilmesindedir.
Bu sayededir ki, bilim ve akıl yaşadıkça, o da yaşayacaktır.
Onu kötü heykellerle, şiirlerle kalıplaştıran, fikirlerini dogmalaştıran gardırop Atatürkçülerinin bir türlü anlayamadıkları da bu...

Hacıbektaş Hükümet Konağının girişindeki rampanın yapılma gayesini bir de bu çerçevede değerlendirin!

Sözkonusu rampanın ne işe yaradığını; ne bilimle, nede akılla izah etmek mümkün değildir diye düşünüyorum!

Rampanın önünden defalarca geçtikleri halde burası ne işe yarar diye sormayanların; gözlerimi kapar vazifemi yaparım diyenlerin Atatürk'ü çok da iyi anlamadıklarını düşünüyorum.

aborijin

blank.gif
MesajTarih: Çar Ekm 14, 2009 23:19  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Bu konu başlığını 2005 yılında açmışım...
Hangi Hacıbektaş Kaymakamı zamanında yapılmıştı "rampa", bilemiyorum...

Bu konu başlığını açtığımda Hacıbektaş'ta kimin kaymakamlık görevini ifa ettiğini düşündüm, o dönemde görev yapan kaymakamın adını anımsayamadım.

İnternette yaptığım kısa bir araştırmadan sonra, sayın Recep Yüksel'in 2000-2006 yılları arasında (Ekim 2001-Ekim 2002 döneminde İngiltere'ye gitmiş...) ilçemiz kaymakamı olduğunu gördüm. Sayın Recep Yüksel döneminde yapılmış olsa gerek "rampa"...

Ne zaman yapılmış olursa olsun;
Bu "rampanın", bu güne kadar ilçemizde görev yapan idarecilerimizi rahatsız etmemiş olmasını; ilçemizi idare edenlerin "rampa"yı kullanılabilir hale getirememiş olmalarını anlayamıyorum...

2000-2004 Yıllarında ilçemiz kaymakamı olarak görev yapan Recep YÜKSEL,
2004-2007 Yıllarında ilçemiz kaymakamı olarak görev yapan Elif Nur Bozkurt TANDOĞAN,
2007 Yılında kaymakam vekili olarak görev yapan Mehmet Levent KEPÇELİ,
2007 Yılı sonlarından bu yana ilçemizde kaymakam olarak görev yapmakta olan Mustafa ELDİVAN,

Bu güne kadar, hergün önünden geçtikleri "rampa" nın amacına uygun olarak kullanılabilirliğini sağlamamışlardır.

O "rampa" nın, amacına uygun olarak kullanımını sağlayacak bir idareci çıkarmı diye de merak ediyorum.

aborijin

blank.gif
MesajTarih: Sal Arl 22, 2009 00:10  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

"Rampanın önünden defalarca geçtikleri halde burası ne işe yarar diye sormayanların; gözlerimi kapar vazifemi yaparım diyenlerin Atatürk'ü çok da iyi anlamadıklarını düşünüyorum." diye yazmıştım, yukarıdaki bir yazımda.

www.hacibektas.gov.tr adresinden ulaşılan Hacıbektaş Kaymakamlığına ait internet sitesisine birileri girmiş...
Kendilerini REDHACK diye adlandıran Hackerler bu siteye bir takım mesajlar bırakmışlar...
Yazılan mesajları buraya taşıma niyetinde değilim...
Ancak, "Faşist TC" algılaması ve yargısı ile yazılan mesajlara, Hacıbektaş Kaymakamlığı internet sitesini yapanlarca ve yetkililerce, üç gündür müdahale edilmemiş olması düşündürücüdür!
Bu mesajlar Cumartesi, Pazar, Pazartesi günleri Hacıbektaş Kaymakamlığının internet sitesine girenlerce okundu....

Cumartesi ve Pazar günleri mesai saati değildi; müdahale edemediler!
Pazartesi niye müdahale edemediler anlayamadım...
İnternet sitesine dahi sahip çıkılamıyorsa...
"Rampa'nın eğimini ayarlamaları" beklentimin, safca bir beklenti olduğuna inanmaya başladım!

(Sözkonusu sitenin yayınlanması 23.12.2009 Çarşamba akşamı, bakıma alındı duyurusu ile durduruldu. 24.12.2009 tarihinde mesajlar silinerek yeniden yayına girdi.)

aborijin

blank.gif
MesajTarih: Per Eyl 02, 2010 21:24  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

12 Eylül'de Anayasa Değişikliğinin halk oyuna sunulması (Referandum) için oy kullanacağız. Kaç kişi, ne için oy kullanacağının farkında; evet çıkarsa ne olur; hayır çıkarsa ne olur gibi bir tartışma açma niyetinde değilim.

"EVET" propagandası için gazetelerde yer alan reklamlardan birinde çocuklar, yaşlılar ve engelliler gibi özel surette korunması gerekenler için neyin değiştiği anlatılıyordu. Reklamda, halen yürürlükte olan madde ve değişince maddenin ne şekilde olacağı yazılmıştı:

(Siyah harflerle yazılanlar yürürlükte olan madde. Anayasa Değişikliklerine EVET denirse, mavi renkli cümleler de maddede yer alacak.)

X. KANUN ÖNÜNDE EŞİTLİK
MADDE 10 – Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.
Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz. Çocuklar, yaşlılar ve engelliler gibi özel surette korunması gerekenler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılamaz.
Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.
Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.

Bir an için düşündüm...
RAMPA konu başlığını açmama Anayasanın yürürlükte bulunan hükmümü neden olmuştu! RAMPA, yürürlükte olan Anayasa maddesine uygun görülerek mi yapılmıştı! Yani her şey yasalara uygunmuydu! Yöneticilerimiz Anayasa kurallarına uygun icraatlarda bulundukları için mi RAMPA yada benzeri uygulamalarla karşılaşıyorduk! Yukarıdaki madde metnindeki mavi renkle yazılan "Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz. Çocuklar, yaşlılar ve engelliler gibi özel surette korunması gerekenler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılamaz." cümlesi Anayasaya maddesine girdiğinde mi RAMPA'lar düzelecek! Bu cümleler Anayasanın ilgili maddesine girdiğinde, RAMPA ve benzeri uygulamaları topluma layık görenlerin/görmezden gelenlerin bir sorumlulukları olacak mı! Hükümet Konağı önünde 2010 yılında yapılan düzenleme, sulama, yeşillendirme çalışmalarında RAMPA'ya el atmak zor ve maliyetli bir işmiydi! Anayasal ve yasal engel mi vardı! Mavi cümleler Anayasa maddesinde yer alınca benzeri uygulamalar son mu bulacak!

Sadece bu maddeye ilişkin kafamda oluşan soruları, ilgisi nedeni ile bu konu başlığı altında paylaşmak istedim. Kafamda beliren sorulara, kendi adıma cevaplar buldum. Sizlerinde sorulara kendi konumlanmanıza göre vereceğiniz cevaplar elbetteki vardır.

HEPİNİZE,
HAYIRLI BAYRAMLAR,
HAYIRLI REFERANDUMLAR DİLİYORUM.

Mesajları göster:      
Yeni Başlık GönderCevap Gönder « Önceki başlıkArkadaşına Haber VerBu konuya bakan kullanıcıları listeleDosya olarak kaydetPrintable versionKişisel MesajlarSonraki başlık »

Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti gönderemezsiniz
Bu forumdan eklenti indirebilirsiniz

Tüm saatler GMT +1 Saat
phpBB2 Plus Türkçe Çeviri: canver.net

Pano Güvenliği